VZW’s en hun verzekeringen – Seminarie bij Fiscaal Informatief

 

VZW Seminarie: VZW’s en hun verzekeringen

Kurt De Sager

Welke verzekeringen moet een VZW verplicht afsluiten? 

Met deze opleiding geven wij een overzicht van de risico’s en gevolgen waarmee een VZW in aanraking kan komen indien niet voldaan wordt aan de wettelijk verplichte verzekeringen. 

Inhoud

De wet van 3 juli 2005 heeft een aantal verzekeringsverplichtingen opgelegd. Het niet-afsluiten van deze verplichte verzekeringen kan leiden tot persoonlijke aansprakelijkheid van de bestuurders of bestuursleden.

Bovendien zijn er naast de verplichte verzekeringen zijn er nog tal van andere mogelijke verzekeringen die in vele gevallen zeker aan te raden zijn.

Zo is het interessant om zich volgende vragen te stellen:

  • Welke verzekeringen neemt men voor de leden van de VZW?
  • Welke verplichtingen heeft een VZW indien er vrijwilligers worden tewerkgesteld of een activiteit wordt georganiseerd?

Aan de hand van talrijke voorbeelden gaan we na welke gevaren een VZW en haar leden lopen en hoe men zich daar tegen kan beschermen.

Fiscaal Informatief beschikt over het Q*For kwaliteitslabel, uw garantie voor een gedegen en kwaliteitsvolle opleiding.

VZW Informatief

Fiscaal Informatief is dankzij meer dan 20 jaar ervaring, marktleider inzake opleidingen en seminaries voor boekhouders, accountants en fiscalisten. Met onze VZW seminaries richten we ons vanuit VZW Informatief qua doelpubliek voornamelijk op de verantwoordelijken en medewerkers van VZW’s.
Als niet-specialist wordt u voortdurend geconfronteerd met juridische en fiscale vragen, problemen en mogelijkheden. De steeds evoluerende wetgeving maakt het er niet eenvoudiger op.

Aan de hand van praktische voorbeelden en in een duidelijke terminologie willen we niet-specialisten op de hoogte houden van de actuele mogelijkheden en evoluties. Informatie die onmiddellijk in de praktijk kan omgezet worden.

De docenten komen uit de praktijk. Vanuit hun dagelijkse contacten worden ze voortdurend geconfronteerd met vragen en problematieken vanuit de VZW-wereld.

Vanuit de praktijkervaring worden onderwerpen besproken die de medewerkers van VZW’s het meest aanbelangen.


Doelgroep

Verantwoordelijken en medewerkers van VZW ‘s.

Data en locaties

Gent dinsdag 24.2 (van 19u tot 21u)
Prijs

Deelname aan het VZW seminarie “VZW’s en hun verzekeringen” bedraagt 90 euro (excl. btw).

In de prijs is inbegrepen: deelname aan het seminarie (2 uur erkende opleiding), documentatie, koffie – frisdrank tijdens het seminarie.

Inschrijven kan door een email met uw gegevens te sturen naar info@fiscinfo.be of door onderaan op “inschrijven” te klikken.

Fiscaal Informatief is erkend opleidingsverstrekker in het kader van de KMO-portefeuille.

Docent

Kurt De Sager: is zaakvoerder bij iTarget – Financial Solutions en heeft een jarenlange ervaring binnen de verzekeringssector. Hij is  docent bij diverse evenementen (Dag van de VZW) en organisaties. 

Inschrijven voor VZW Seminarie: VZW’s en hun verzekeringen