Bescherm jezelf als ondernemering

Bescherm jezelf als ondernemer

Sommige verzekeringen moet je als ondernemer verplicht afsluiten, denk maar aan een arbeidsongevallenverzekering voor je personeel, burgerlijke aansprakelijkheid voor de voertuigen en burgerlijke aansprakelijkheid brand en ontploffing. Bovendien moet je in bepaalde sectoren rekening houden met specifieke verplichte verzekeringen.

 

Andere verzekeringen zijn niet wettelijk verplicht, maar misschien wel wenselijk als ondernemer. Zo is het nuttig om een verzekering bestuurdersaansprakelijkheid af te sluiten. Tijdens de uitoefening van je bestuursmandaat kan je fouten maken die aanleiding kunnen geven tot hoge schadeclaims waarvoor je persoonlijk aansprakelijk bent.

 

Belgen verzekeren hun auto, hun woning, hun smartphone… kortom hun materieel bezit maar vergeten het belangrijkste en dat zijn hun nabestaanden.

Als ondernemer heb je een mooi kapitaal opgebouwd en geniet je een bepaalde levensstijl.

Wat gebeurt er als je er niet meer ben? Zijn jouw partner en kinderen beschermd? Hoe kunnen zij hun levensstandaard behouden na je overlijden? De kosten van de erfbelasting en de begrafenis kunnen hoog oplopen. Zijn er voldoende middelen om deze te financieren?

Een overlijdensverzekering zorgt ervoor dat je nabestaanden geen financiële zorgen zullen hebben.

Is de overdracht van jouw bedrijf geregeld. Heeft een medevennoot voldoende financiële middelen om jouw aandelen over te kopen van jouw erfgenamen? Met een overlijdensverzekering kan je dit opvangen.

 

Verlies bij het ondernemen jouw verzekeringen en aansprakelijkheid niet uit het oog.

 

, , , , , ,